Musikfestivaler 2020

Perioden maj till augusti är full av festivaler runt om i Sverige. Allt från stora festivaler som Summerburst till mindre festivaler med till exempel bluesmusik. Det finns med andra ord festivaler för nästan alla musiksmaker.

Tillbaka till 80-talet

Det här är en festival för dig som vill ta en nostalgitripp tillbaka till 80-talet. På scenen hittar du artister som Kee Marcello från Europe, Sha-Boom, Anne-Lie Rydé, Tommy Ekman från Style, Tone Norum, Herrey och Suzzie Tapper. Du kommer att få höra låtar som The final countdown, Dover-Calais, Carrie och Dansa i månens sken.

Vi som älskar 90-talet

Arbetar du på ett företag där flertalet av de anställda var unga på 90-talet? Då kan den här festivalen vara något för er. Inled dagen med att hyra en konferenslokal i Stockholm City och avsluta med att gå på festival. Festivalen arrangeras på Östermalms IP den 4 juli. Den arrangeras även den 11 juli på Bananpiren i Göteborg. På denna festival får du sjunga för full hals till de största hitsen från 90-talet.

Brännbollsyran

I Umeå arrangeras varje år den populära festivalen Brännbollsyran. Det är en unik festival genom att den på dagtid arrangerar VM i brännboll och på kvällstid norra Sveriges största musikfestival. I år arrangeras festivalen den 28-30 maj med artister som Veronica Maggio, Casper The Ghost, Lil Pump och TIX. Årets största namn är Zara Larsson. Festivalen arrangeras på Umeå Universitets campus. Förra året hade festivalen 16 500 sålda biljetter.

Sweden Rock Festival

Sveriges största rockfestival arrangeras varje sommar i Norje i Blekinge. Festivalen erbjuder ett brett utbud av rockmusik från riktigt tung metall till mer mainstream rock. På den här festivalen hittar du varje år riktigt stora artister. År 2020 är inget undantag med band som Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Social Distortion och Nightwish.

Lollapalooza

Förra året kom Lollapalooza till Stockholm för första gången och gjorde då stor succé. Festivalen är därför tillbaka även i år. Den 26-28 juni kommer du att kunna se artister som Post Malone, Zara Larsson, Ellie Goulding, Linda Pira, The Killers, Miriam Bryant och Galantis. Det är med andra ord upplagt för succé även i år. Förra året hade festivalen ungefär 56 000 besökare.

Summerburst

I sommar firar Summerburst 10-årsjubileum i Göteborg. Den 5-6 juni kommer Ullevi återigen att fyllas av elektronisk dansmusik och tiotusentals dansade festivalbesökare. Festivalarrangörerna har utlovat att det ska bli den största upplagan hittills med extra allt. Det blir fyra stora scener, mängder av konfetti och riktigt stora världsartister. I och med att festivalen fyller 10 år har arrangörerna valt att lägga allt krut på en megafestival i Göteborg, istället för att som tidigare år arrangera två festivaler. Det innebär att det inte blir något Summerburst i Stockholm i år. Festivalen återkommer dock till Stockholm år 2021. Festivalens akter släpps den 24 januari.

Add Comment

mts_sociallyviral