Kläder och smink att ta med på musikfestivaler

Att gå på musikfestival är en milstolpe i många unga tonårsliv. Många föräldrar skruvar på sig och undrar om det är en bra idé men när ungarna väl tjatat sig till det så finns det ingen återvändo. Dock finns det en hel del att tänka på innan man ger sig av med sin packning, för det är ju inte bara tält, mat och sovsäck som ska med – utan även kläder, billig makeup som inte riskerar att bli stulen samt lite toalettartiklar för en välbehövlig dusch om det nu rör sig om en musikfestival som sträcker sig över flera dagar.

Smarta plagg att röra sig i

De flesta musikfestivaler sker under sommaren och det tackar man ju för, eftersom man slipper att ta med sig varma dunjackor, stickade tröjor och en hög med byxor. Idag gör många klädkedjor faktiskt typiska festivalplagg när sommaren är på intåg, där man kan bli mäkta inspirerad. Men om du inte lusläser tidningar eller kikar på de senaste stilnyheterna på klädsajter ska du få med dig några välbehövliga tips om vilka kläder som bör packas med.

  • Shorts för varma dagar och kvällar
  • En varm tröja eller jacka, gärna jeansjacka
  • Sköna skor!
  • T-shirts
  • Underkläder och strumpor
  • En snygg klänning som dock är lätt att röra sig i
  • Ett par jeans
  • Accessoarer

Mer behövs faktiskt inte. Ska du vara riktigt moderiktig och kombinera festivalstämningen med rätt plagg så ska du passa på att se lite extra hippiebetonad ut. Ta gärna med dig många accessoarer som piffar upp dig och som gör dina enkla och bekväma kläder mer festliga. Det är extremt viktigt att du slopar pumpsen och tar med dig platta skor. Annars kan du trampa folk på tårna eller få ont i fötterna så att du helt enkelt blir tvungen att missa en del av en konsert.

Rätt smink för en festivallook

Det är viktigt att ta med sig tillbehör för att kunna göra sig snygg och få den där speciella festivallooken, även om du sover ute i tält. Vem vet vem du kan träffa, eller hur? Lämna dock det dyra sminket och hudvårdsprodukterna hemma som annars lätt kan bli stulna i folkvimlet när du är borta från tältet. En mascara, lite rouge och ett läppglans passar alldeles utmärkt. Det är ingen som gör en Nobelsminkning under en festival. Där ska man se naturlig och somrig ut. Ta med dig hårsmycken att sätta upp håret med när det blir varmt och trångt i publiken och undvik att gnida in dig med för mycket foundation när du ändå kommer att bli varm och kladdig inpå småtimmarna. Det är dessutom jobbigt att tvätta av och har du inte tillgång till vatten under natten, så kan det bli extra obehagligt att sova med.

Add Comment

mts_sociallyviral