5 smala musikfestivaler

Med ”smala” musikfestivaler menar jag sådana som alldeles uppenbart appellerar till ganska små grupper av människor. Festivaler som är udda antingen i det att det lockar till sig artister som spelar udda musikstilar eller att arrangemanget i sig omgärdas av klart annorlunda inslag. Om du har ett företag med anställda vet du säkerligen hur svårt det ibland kan vara att få tag i kompetent personal, inte minst om du sysslar med att arrangera festivaler. Men alldeles oavsett vad din firma gör är det förstås viktigt med rätt person på rätt plats. Bravura är ett bemanningsföretag i malmö som åtar sig uppdraget att skaffa fram rätt personal oavsett bransch. Det gäller för korta såväl som långa anställningar, deltid såväl som heltid.

24-Hour Drone

Först ut är en musikfestival som i någon mån skulle kunna beskrivas som något av ett stort pyjamasparty. Om pyjamaspartyn inkluderade att du ligger på en kudde på ett betonggolv i en stor industrilokal. 24-Hour Drone hålls i Hudson utanför New York och är en festival med det uttalade målet att få sina besökare att helt koppla loss från vardagslivet. Musiken som spelas består till största delen av ambient.

Underwater Music Festival

Bland de smalaste av de smala musikfestivalerna finns Underwater Music Festival som hålls i Big Pine Key, Florida. Festivalen samlar hundratals eh, ”undervattensmusiker” som spelar på instrument som byggts för syftet. Det låter ärligt talat inget vidare. Syftet är dock gott. Det kanske är lite orättvist att tala illa om en musikfestival som främst är till för att uppmärksamma förstörelsen av korallreven.

Wave-Gotik

En av världens största träffpunkter för människor som beskriver sig som hörandes till subkulturer som cybergoth, rivethead och steampunk är Wave-Gotik som går av stapeln årligen i Leipzig i Tyskland. Om du är sugen på att delta i forntida ritualer, gå på medeltida marknader och se vikingaslag återskapade är det här festivalen för dig. Sedan går det förstås också att lyssna på en del musik inom ovanstående genrer.

Exit-festivalen

Om du reser till Novi Sad i Serbien någon gång under juli månad kan du besöka Exit-festivalen. Den tar plats i ett medeltida fort och har sina rötter i en studentrörelse som under 2000-talets början kämpade för demokrati i Serbien. De som besökt festivalen liknar den vid ett europeiskt och mer politiskt Woodstock.

Flow-festivalen

För att besöka Flow-festivalen ska du söka dig till vårt grannland Finland någon gång i Augusti månad. Här är det inte så mycket musikvalet som är annorlunda (oftast en bred uppsättning mer eller mindre välkända artister) utan atmosfären. Alla artister uppträder på en rund scen som en stor ballong seglar över. Det är betydligt mer speciellt än vad det kanske verkar som när du läser om det här.

Add Comment

mts_sociallyviral