Musikfestivaler att besöka 2019

Sverige är känt i hela världen för att producera bra musik, och vi har lyckats få fram många stora artister och band genom tiderna. Eller vad sägs om ABBA, Roxette, Europe, Robyn och Avicii för att nämna några. När ett land lyckas ta fram så många duktiga artister så föds det ett stort intresse för musik i allmänhet. Både att lära sig spela och sjunga själv, men även att köpa biljetter till konserter och festivaler.

Liknelsen går även att dra inom idrotten då det exempelvis skapades ett enormt fotbollsintresse i samband med fotbolls-VM i USA 1994 då Sverige tog en bronsmedalj med sig hem. Då började allt fler barn och ungdomar att intressera sig för fotboll och skapade sig en dröm om att en dag bli lika bra som idolerna på tv.

Nu när festivalsommaren närmar sig kan det därför vara bra för dig som bor inom eller i närheten av ett festivalområde att köpa hem Alvedon så du slipper leva med ständig huvudvärk när konserterna pågår långt in på natten.

Då Sverige har en relativt stor musikscen i förhållande till antalet invånare, väljer även många stora artister och band att förlägga en eller flera konserter i Sverige. Antingen enskilda konserter eller i samband med någon musikfestival. Har du svårt att välja vilken musikfestival du ska besöka i sommar så bör du läsa vidare.

Musikfestivaler i Sverige 2019

  • Sommarrock Svedala. Kanske den sydligaste festivalen vi har i Sverige. I sommar äger den rum mellan 11-13 juli och bjuder på en härlig blandning av skånska storheter och nostalgi. Eller vad sägs om Wilmer X, Timbuktu, Hasse Andersson, Perikles, E-type och Björn Rosenström. Det startfältet går inte av för hackor, i synnerhet inte för en riktig skåning.
  • Sweden Rock äger rum mellan den 5-8 juni i det lilla samhället Norje som ligger utanför Sölvesborg i Blekinge. Här är det rock för hela slanten och i år bjuder band som Hammerfall, Danko Jones, Kiss, Def Leppard och Tenacious D på spelningar som säkerligen kommer vara minnesvärda.
  • Storsjöyran i Östersund. En stadsfestival som i år bjuder på många av de svenska stjärnartisterna. Här kan du få njuta av konserter med Veronica Maggio, Miriam Bryant, The Hives, Little Jinder och Albin Lee Meldau som ju gjorde stor succé i programmet Så mycket bättre förra året.
  • Way Out West i Göteborg. Äger rum mellan den 8-10 augusti i Slottsskogen. På den här festivalen kan du bekanta dig närmre med artister som First Aid Kit, Zara Larsson och Neneh Cherry,

Det finns mängder av festivaler att besöka i sommar och ovan var endast ett axplock av alternativen som kan förädla din festivalsommar. Oavsett var i landet du befinner dig, är det inte långt till en festival. Så redan nu är det dags att planera, boka biljetter och ta semester. Ha en härlig festivalsommar!

Add Comment

mts_sociallyviral