Klä dig rätt på festivalen

Vankas det festival i sommar? Då har du säkert redan nu börjat tänka på vad du ska packa ned i väskan för att både se snygg ut och vara praktiskt klädd. Det finns en hel del saker att tänka på när man packar inför en festival. Här berättar vi hur du planerar packningen på bästa sätt.

Satsa på få basplagg

Oavsett om du ska bo i ett tält eller om du har hyrt ett rum så är det skönt att packa smart inför festivalen. Allt för många plagg är både otympligt att ta med sig och gör det svårare att klä sig. Det är därför bra att satsa på några få basplagg. Ett måste i väskan är svarta klänningar i olika modeller. Dessa kan du nämligen kombinera i oändlighet för att fixa olika typer av looks. Vill du ha en stil som flirtar med 90-talets grunge? Sätt då en rutig flanellskjorta över klänningen. Inspireras du istället av kändisarna på Coachella? Välj då en romantisk kimono att dra över din klänning. Andra basplagg som är bra att ta med är ett par toppar och sköna jeansshorts. Det kan också vara bra att satsa på att ta med ett par jeans om det skulle bli dåligt väder. Den svarta klänningen bör dock stå i centrum. Den passar nämligen lika bra på Sweden Rock som på Way out west.

Smarta skor

Visst är det snyggt med höga klackar. De är dock inte speciellt praktiska på en festival där många människor trampar omkring och marken blir lerig. Det kan därför vara skönt med lite kraftigare skor. Det händer dessutom ofta att man blir kliven på tårna i publikhavet. För regniga dagar är ett par gummistövlar bra. Med dem kan du plaska omkring obehindrat utan att bli blöt om fötterna. Ett par klassiska Doc Martens är också ett bra val eftersom de både skyddar dina tår och håller dig torr om fötterna. Vill du ha lite nättare skor? Då är det alltid rätt med ett par snygga sneakers. Tänk bara på att skor i textil som exempelvis Converse lätt blir blöta och är svåra att rengöra.

Våga kliva ur din comfort zone

Det härliga med en festival är att man kan våga lite mer vad gäller klädseln än vad man kanske gör hemma. Våga därför kombinera dina svarta klänningar på helt nya sätt. Välj uppseendeväckande accessoarer och testa en helt ny frisyr. Grundregeln för en festivalklädsel är att den gärna får vara lite vågad och annorlunda. Just därför är det så bra att packa ned några svarta klänningar i väskan eftersom de går att kombinera på mängder av sätt. Vem vet, kanske kommer du hem från festivalen med ett helt nytt mod och vågar mer med kläder i vardagen sedan också. Glöm inte heller att festivaler ofta erbjuder tillfällen att köpa snygga kläder. Packa därför inte väskan för full utan se till att frossa i snygga bandtröjor och fantasifulla accessoarer när du väl är där. Det brukar finnas mycket att välja på.

Add Comment

mts_sociallyviral