Glastonbury Festival

 

När det gäller stora musikfestivaler är det få evenemang som har en lika stark dragningskraft som Glastonbury-festivalen. Under snart ett halvt decennium har den lockat till sig miljoner besökare genom åren som kommit till festivalen för att delta i den unika upplevelsen samt lyssna på några av världens kändaste artister. Tack vare festivalens enorma rykte klarar den nämligen av att boka akter som andra festivaler bara kan drömma om. Det gör att ännu fler vill besöka den mytomspunna platsen. Biljetterna är därmed både dyra och svåra att få tag i, men den som lyckas kan förberedda sig på några fantastiska dagar.


Glastonbury-festivalens historia
går tillbaka till 1970. Då var orten Glastonbury en sömnig lovesignglasto2003småstad i södra England som knappast hade några kopplingar till musik och folkfest. Visserligen hade en förlaga till festivalen arrangerats i början av 1900-talet, men det var på en helt annan skala. När initiativtagaren Michael Eavis – inspirerad av bland annat Woodstock i USA – beslöt sig för att starta projektet var det just Glastonbury som blev platsen. Första året blev en succé, men det är först på senare år som festivalen har de antagit de gigantiska proportioner som vi ser idag.

Besökare som vill uppleva Glastonbury väljer ofta att sova i tält. Det ger en genuin känsla av äventyr och festivalatmosfär. Det gäller dock att vara förberedd på tuffa förhållanden. Det engelska vädret är notoriskt oberäkneligt och det händer ofta att festivalbesökarna täcks av såväl vatten som lera när regnet faller. Lyckligtvis finns det mycket kultur att värma sig med. Med flera olika scener finns det alltid en konsert att besöka. Dessutom brukar området innehålla konstutställningar och andra kulturella uttryck. Det gör att festivalen brukar vara en fridsam och välkomnande plats utan överdrivet stökiga inslag.

Den som vill ha en biljett behöver vara tidigt ute för att ha en chans. Nästan ett år i förväg brukar biljetterna släppas – och då gäller det att vara snabb. Som besökare kan du välja mellan att köpa ett pass för hela helgen eller så går det att välja individuella dagar. På så sätt går det att anpassa besöket efter specifika artister.

Add Comment

mts_sociallyviral