Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival lockar varje år tiotusentals hårdrocksfantaster till Sverige, och två år, år 2008 och år 2013, kunde festivalen skryta med att vara den största i Sverige. År 2008, som var ett rekordår, hade festivalen 33 200 besökare per dag. Festivalen varar mellan tre och fyra dagar, och äger rum i Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Det är av sommarens första festivaler, då den hålls i början av juni.

Sweden Rock har dock inte alltid hållit till i Norje. När den arrangerades för första gången, år 1992 (då under namnet Sommarfestivalen) skedde det i Olofström, också det i Blekinge. Den första festivalen var en endagsfestival, men trots att den var helt ny och trots att den bara varade i en dag hade Sweden Rock redan från början några stora namn på sin gästlista: år 1992 spelade bland annat Nazareth och Wishbone Ash på festivalen. Redan året därefter utökades den därför till två dagar, och denna gång hölls den i Karlshamn. Nu introducerades också för första gången ordet ”rock” i festivalens namn, då den kallades Karlshamn Rock Festival. Det var det namnet festivalen hade ända fram tills 1998, då den flyttade till sin nuvarande plats och fick sitt nuvarande namn.concert-1748102_960_720

En anledning till att Sweden Rock Festival har varit så framgångsrik kan vara den bredd på artister och genrer som gästar festivalen. All musik som spelas där kan visserligen sorteras in under rock, men man hittar i festivalens repertoar allt från blues och heavy metal till black metal, det vill säga allt från lite mjukare rock till det mörkaste och hårdaste. Genom åren har man kunnat höra storheter som Aerosmith, Deep Purple, Disturbed, Black Sabbath, Sabaton, Guns N’ Roses, ZZ Top, Twisted Sister, Scorpions, Mötley Crüe, Motörhead och en rad andra stora rockband på Sweden Rock Festivals scen.

Om du själv har inspirerats av Sweden Rock Festival, och skulle vilja arrangera din egen rockfestival, måste du dock förutom artister också ordna med allt från scen och ljudutrustning till marknadsföring och mat. Om du letar efter en målare i Stockholm som kan hjälpa till med att exempelvis måla scenen (svart, förslagsvis) ska du gå in på Vimalar.se. Då har du i alla fall en sak mindre att tänka på.

Add Comment

mts_sociallyviral