Coachella Valley Music & Arts Festival

 

Varje år arrangeras en av de största festivalerna i världen i Kalifornien. Det handlar om Coachella Valley Music and Arts Festival eller kort och gott Coachella. Festivalen äger inte rum i en storstad som Los Angeles eller San Fransisco. Istället är den förlagd till en avlägsen plats mitt ute i öknen. Det gör att Coachella har fått ett rykte om sig att vara en alternativ och excentrisk festival som lockar till sig människor av alla olika slag. På så sätt har Coachella också blivit en mötesplats och smältdegel för många. Det är dock kulturen som står i centrum. Konst och musik är grundbultarna i Coachella-festivalen.


Coachella är en relativt ung festival. Den arrangerades för första gången 1993 och historien bakom festivalen är anmärkningsvärd. Coachella var nämligen inget medvetet the_weeknd_performing_at_coachella_2012kommersiellt försök att skapa en stor festival. Istället skapades den genom att bandet Pearl Jam blev irriterade på att arrangören Ticketmaster tog höga avgifter för att sälja biljetter till deras spelningar. Coachella blev lösningen på problemet eftersom tanken var att de skulle kunna arrangera sina spelningar på egen hand. Därefter har festivalen vuxit sig större för varje år och numera kommer det hundratusentals människor till platsen varje vår. Vissa uppskattningar gör gällande att festivalen har i genomsnitt en halv miljon besökare varje år .

Programmet på Coachella är brett i alla bemärkelser. Här finns det något för alla smaker, oavsett om du gillar performance-konst, stora musikuppträdanden eller bara vill betrakta alla intressanta besökare. Många kändisar väljer att besöka festivalen och den som är modeintresserad kommer att få sitt lystmäte eftersom det finns gott om modemedvetna människor bland besökarna. Även musikspelningarna är varierade. Här finns många olika genrer, som elektronisk musik, hip-hop, pop och rock. Det gör att Coachella inte har en entydig nisch utan istället riktar sig till många olika människor.

Under Coachella väljer många att bo utomhus i tält eller under den kaliforniska himlen. Även om du inte kan ta dig till Coachella kan du skapa en härlig atmosfär på hemmaplan. Utemöbler är ett smart sätt att få njuta av de vackraste dagarna samtidigt som du får njuta av solen.

Add Comment

mts_sociallyviral