Hultsfredsfestivalen

 

Hultsfredsfestivalen är en festival som nästan alla kan uppskatta, oavsett musiksmak. Detta eftersom Hultsfredsfestivalen alltid har varit genreöverskridande, och haft ett upplägg med artister från en rad olika musikstilar. Pop och rock har visserligen alltid varit dominerande, men under åren har man också kunnat höra artister som spelar allt från olika subgenrer av metal till dansmusik.

Hultsfredsfestivalen har fått sitt namn från att den ursprungligen arrangerades i Hultsfreds folkpark. Det var där festivalen startade, år 1986, då den anordades för första gången. Sedan 1986 har Hultsfredsfestivalen arrangerats varje år, med undantag från år 2010. Festivalen var den största i Sverige under 1990-talet och mitten av 2000-talet, och år 2005 hade festivalen 31 800 besökare.

År 2010, det enda år då festivalen inte har arrangerats, skulle ha blivit den 25:e Hultsfredsfestivalen. Vid det laget hade dock konkurrensen blivit allt stö1280px-HultsfredHangingoutrre från andra musikfestivaler runt om i landet, och efter att endast 5 000 biljetter hade sålts fram till två veckor innan festivalen, meddelades det att den skulle ställas in, och företaget bakom festivalen ansökte om konkurs. Sedan dess har ett annat företag köpt Hultsfredsfestivalen, och har provat olika format från år till år för att försöka hitta ett nytt framgångskoncept. År 2013 flyttades till exempel festivalen från Hultsfred, varpå en alternativ Hultsfredsfestival arrangerades på platsen istället, anordnad av lokala intressenter i Hultsfred. Denna festival fick namnet This is Hultsfred, och runt 1 600 biljetter såldes. Denna tvådagarsfestival blev på så sätt den första ”Hultsfredsfestivalen” som hade gått med vinst sedan 2008, och man genomförde därför festivalen igen året därefter.

Om du drömmer om att åka på Hultsfredsfestivalen i sommar, men inte har tillräckligt med pengar för tillfället för att köpa biljetter, kan en lösning vara att besöka mobillån.se för att ta ett sms-lån. På det sättet kan du förverkliga din dröm om att gå på Hultsfredsfestivalen, och du kan betala tillbaka lånet bit för bit under våren i takt med att du tjänar ihop pengar.

Add Comment

mts_sociallyviral