Sweden Rock

Sweden Rock är en musikfestival för dig som gillar en mix av olika sorters musik. Här spelas klassisk rock, metal, blues och hårdrock med mera vilket ger dig ett fantastiskt urval att välja bland. Festivalen äger rum utanför Sölvesborg i Blekinge och lockar till sig cirka 33 000 besökare som kan lyssna till 80-90 band. Tanken på att skapa en musikfestival som Sweden Rock föddes runt år 1992 och sedan dess har festivalen genomgått många förändringar och namnbyten som till slut landade på Sweden Rock år 1999. Sedan dess har festivalen varit en av de mest välbesökta sommarfestivalerna i Sverige.

Festivaler i Sverige

Människor åker till musikfestivaler för att ha roligt, lyssna på mycket musik och umgås med nya och gamla vänner. Vanligtvis tältar man på festivalområdet och det finns mer eller mindre allt man behöver för de dagar som man ska vara där, både med tanke på mat och ställen där man kan duscha och andra bekvämligheter. Tyvärr har en del fruktansvärda händelser skett på många av festivalerna i Sverige under somrarna. Det handlar om att många tjejer har blivit utsatta för sexuella övergrepp, ofta när de har befunnit sig i publikhaven vid konserterna. festivaler samarbetar för att motverka sexuella övergrepp då de har varit väldigt många sådana och de verkar tyvärr inte upphöra.

Festivaler går samman

För att stoppa de många sexuella övergreppen som sker på festivaler, har nu man beslutat sig för att samarbeta. Tillsammans med RSFU ska Livemusik Sverige försöka motverka övergreppen genom att vara på plats och förhindra händelserna. Så många som möjligt ska gå samman för att förebygga problem som uppstår på många festivaler. Livemusik Sverige och RSFU samarbetar även med polis, krogar och arrangörer för att få med så många inblandade parter som möjligt. Sweden Rock är en av Sveriges största festivaler som behöver vara med på samarbetet. Ju fler människor som är där och övervakar desto bättre och samarbetet med RSFU gör att människor kan få förebyggande utbildning.

Add Comment

mts_sociallyviral