Packning för festival med övernattning

Musikfestivaler är populära att besöka, såväl i Sverige som utomlands. Det finns många olika sorters musikfestivaler. Dels kan de vara inriktade på olika musikgenrer, och dels kan de delas upp i festivaler med övernattning eller festivaler utan övernattning på festivalområdet. Bråvallafestivalen utanför Norrköping är den kanske mest populära övernattningsfestivalen i Sverige, och Way out West är ett exempel på en festival som inte erbjuder övernattning. För dig som ska övernatta på en festival finns det mycket att tänka på inför packningen, speciellt om du ska sova i tält.
Välja tält

Det är såklart viktigt att fundera på vilket sorts tält samt liggunderlag som du ska ta med till festivalen. Tältet bör vara lagom stort för antalet personer som ska övernatta i det, vara enkelt att resa och vara skyddat från regn. För det allra bästa tältet får du räkna med att lägga rätt mycket pengar, men fundera också på om det verkligen är värt det. Du kanske inte behöver ett tält med funktioner som fönster, extra skydd och högt i “tak” etcetera.? Tälten på en festival kan nämligen bli utsatta för mycket lera och smuts, samt om olyckan är framme bli förstörda av någon oförsiktig person. Många väljer dessutom att inte släpa med tältet hem, och då vill du ju inte ha lagt ut onödigt mycket pengar på det. Tänk alltid på att det ska vara enkelt att packa upp och ned det, samt att det inte tar för stort plats.
Packningslista inför festivalen

Förutom tält och liggunderlag finns det många andra saker som är bra att packa med. Här får du tips på några viktiga saker som du kanske annars hade glömt bort:

 

  • Necessär fylld med: plåster, huvudvärkstablett, liten sax, tandborste etcetera.
  • Stövlar, då många festivaler tenderar att bli väldigt leriga.
  • Enkel mat, så du slipper lägga massa pengar på köpt mat. Något bröd, frukt, konserver och juice är några exempel.
  • Liten väska, som du kan bära med dig det viktigaste i, så som plånbok, mobil, nycklar och så vidare.

Add Comment

mts_sociallyviral