Bråvalla festival

 

Sverige har länge varit ett festivalälskande land. Under andra hälften av 1900-talet utvecklades festivalerna i takt med att rock- och popmusiken slog igenom. När det gäller Sveriges kanske populäraste festival är det dock ett nystartat projekt. Bråvalla har nämligen bara funnits sedan 2013, men har redan etablerat sig som en gigant i branschen. Det säger en del om hur väl mottagen Bråvalla-festivalen har blivit. Bråvalla ligger strax utanför Norrköping och har stora ytor för alla tusentals besökare som årligen besöker festivalen. Under åren som Bråvalla har arrangerats har de sålt över 50 000 biljetter varje gång.


Bråvalla handlar inte bara om att lyssna på musik. Det pågår också massor av kringarrangemang som ger besökarna 1200px-green_day_at_bravalla_festival_in_sweden_by_daniel_ahs_karlssonmöjligheten att prova på nya saker. Oavsett om det gäller att testa en ny produkt eller leka av sig på festivalens nöjesområde med karuseller har Bråvalla något för alla smaker. Här har många företag en närvaro för att nå ut till den företrädesvis unga publiken. Det har gjort Bråvalla till en av de viktigaste punkterna i hela den svenska musikkalendern. För även om det finns många anledningar till att besöka Bråvalla är det ändå fortsatt musikanterna som är huvudattraktionen.

Bråvalla har medvetet valt att försöka ha ett så musikaliskt brett utbud som möjligt. Det märktes inte minst under festivalens första år när de bokade så vitt skilda artister som Avicii och Rammstein. Varje år har Bråvalla flera internationellt stora artister som agerar dragplåster. Under årens lopp har det handlat om såväl Green Day och Volbeat som Robbie Williams och Calvin Harris. Därtill finns det flera mindre scener som låter andra välkända artister spela. Veronica Maggio och Jake Bugg är bara två profiler som har uppträtt på Bråvalla.

Trots att Bråvalla bara har existerat i några år verkar det inte finnas något stopp på framgången och förhoppningen hos festivalledningen är att festivalen ska fortsätta att existera. Med sin stora dragningskraft på människor från både andra delar av Sverige liksom utlandet har Bråvalla blivit en viktig del av turistnäringen i Norrköping med omnejd. Dessutom har Bråvalla gjort mycket för att vitalisera svensk musikindustri med möjligheten att se världsartister även här hemma.

Add Comment

mts_sociallyviral