Musikfestivaler för barn

Det är inte bara vuxna som uppskattar en dag fylld av musik, utan också barn. Även om det inte är lika vanligt med musikfestivaler för barn, har det förekommit ett antal genom åren. Förhoppningsvis kan dessa festivaler inspirera andra att följa i deras fotspår i framtiden.

År 2014 arrangerades till exempel i Folkets park i Malmö en nordisk barnmusikfestival, där bland annat Jojje Wadenius och Tina Ahlin spelade, liksom musiker från andra nordiska länder. Festivalen, som gick av stapeln i maj det året, ingick i ett projekt som kallades Rösträtt, som fokuserade på barns rätt att göra sin röst hörd, och riktade sig till pedagoger och andra yrkesgrupper som arbetar med barn. Festivalen fungerade som avlutning för hela Rösträttsprojektet, som då hade pågått i tre år.

Också på Gotland har barnen fått en egen musikfestival, som passande nog arrangerades på Barnens dag år 2015. Den gick av stapeln i Almedalen i Visby, och på festivalen, som var gratis, kunde barnen bland annat se och lyssna på Karl-Petters Orkester, Emma Nordenstam och Tore and the No Smokers. Faktum är att det var åttonde året i rad som denna festival anordnades, och bakom arrangemanget står Röda Korsets Ungdomsförbund på Gotland. De tre band som spelar på festivalen väljs alltid ut av en jury, och Tore and the No Smokers har varit med flera gånger i festivalen. De sticker ut från mängden på många sätt, bland annat för att de spelar hårdrock för barn, med rökmaskiner och hela paketet.piano-1611819_960_720

Det anordnas också regelbundet en Barnmusikfestival i Stockholm, som består av tre konserter med barn som målgrupp. Vissa år har festivalen samarbetat med Stockholm Jazz Festival, och presenterats som en del av den större festivalens utbud. Detta gör just denna barnfestival unik, då det är sällsynt att barnfestivaler inriktar sig på en särskild musikgenre – och då är barnfestivaler som nämnts ovan sällsynta till att börja med!

Om ditt barn ska på en barnfestival i sommar, och du vill köpa lite nya kläder till barnet för att göra upplevelsen ännu mer speciell och rolig, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns barnkläder för alla åldrar och årstider, sommar som vinter.

Add Comment

mts_sociallyviral